23 Kasım 2012 Cuma

iPad Kurulumu ve Aktivasyonu


Ipad Kurulumu ve Aktivasyonu
Çıkardığı her ürünün dünya çapında büyük yankı bulduğu Apple firması, tablet bilgisayar olarak da IPod Touch’ a benzer özelliklere sahip ve ondan daha büyük boyutlarda olan Ipad ürününü piyasaya sürmüştür.iPad Kurulumu hakkında sıkıntı çeken kullanıcılar mevcuttur.Tablet bilgisayar olması nedeniyle bir bilgisayarın sahip olduğu ve desteklerdi uygulamaları çalıştırabilmektedir.Kapsamlı bir için tecrübeli olmak gerekmektedir. IPod Touch’ dan en büyük farklı multi medya dosyalarını kullanabilme ve yazıcı desteğiyle de çıktı alabilme özellikleri bulunmaktadır. WiFi ile internete bağlanabilme ve 3G desteği de sunmaktadır. Bu özelliklere sahip olan IPad cihazınızı aldığınız zaman kullanabilmek için ipad kurulumu ve aktivasyonunu yapmanız gerekmektedir. Bu yazımızın devamında Ipad kurulum ve aktivasyon işlemlerini nasıl yapabileceğinizi göreceksiniz.



ipad-kurulumu-ve-aktivasyonu
Büyük bir heyecan ve hevesle aldığınız IPad’ inizi il açtığınız anda ekranda yukarıdaki görüldüğü gibi bir USB kablosu ve iTunes logosu göreceksiniz. iPad kurulum ve aktivasyon yapmanız gerektiğine işarettir bu görsel :)
Bu ekranı gördüğünüz zaman IPad kurulumunun yapılması gerektiğini anlıyoruz. Bu ekran kısacası kurulumu yapabilmemiz için iTunes kurulu bir bilgisayara IPad’ i USB yoluyla bağlamamız gerektiğini anlatır bize. Eğer bilgisayarınız Windows İşletim sistemine sahip ise XP Home üstü bir versiyona sahip olmalıdır. Ya da Mac OSX 10.5 ve üstü bir işletim sistemine sahip bir bilgisayar olmalıdır. IPad kurulumunu yapacağımız için bilgisayarınızdaki iTunes uygulamasının da en az 9.1 sürümü ve üzeri olması gerekmektedir. Son olarak da bilgisayarınızın internet bağlantısını sağladıktan sonra artık IPad kurulumuna başlayabilirsiniz demektir.
Kurulum ve aktivasyon işlemleriniz için öncelikle IPad cihazınızı USB bağlantı aracılığıyla bilgisayarınıza bağlamalısınız. Bu bağlantıyı sağladıktan sonra bilgisayarınızdan iTunes programını açmalısınız. Gerekli olan işlemlerin hepsi bu kadardır. Bu işlemleri yaptıktan sonra IPad cihazınız kendi kendine gerekli kurulum ve aktivasyon adımlarını yeri getirmektedir. İşlemler bittikten sonra IPad’inizi ilk açtığınız anda karşınıza çıkan iTunes logosu ve USB kablo resmi giderek yerine IPad menüsü gelir. Bu durumda IPad cihazınız artık kurulumu ve aktivasyonu bitmiş, kullanıma hazır hale gelmiş olmaktadır.
Bir önceki yazımız olan Iphone Şebeke Sorunu başlıklı makalemizdeiphone çekmeme sorunu, iphone çekmiyor ve Iphone Şebeke Sorunu hakkında bilgiler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder