16 Kasım 2012 Cuma

iPhone 5 Kamerasındaki Pembe Işık Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Apple, iPhone 5’i tanıttığı 12 Eylül’den bu yana ciddi sayıda iPhone 5 satışı gerçekleştirdi. iPhone 5’in sahip olacağı özelliklerin birçoğu, tanıtımından önce internette sızdırıldığı için kullanıcılar için tam olarak bir sürpriz olmadı. Buna rağmen, iPhone 5’in sahip olduğu 4 inçlik daha büyük ekranı, A6 işlemcisi, 8 MP’lik kamerası ve şeklinde yapılan birkaç değişiklik Apple fanlarını heyecanlandırmaya yetti ve arttı bile.




Ancak tabiki de kullanıcılar, fotoğraf çekerken beliren ve bir ciddi bir sorun haline gelen pembe ışıkla karşılaşmayı elbette ummuyorlardı. Amerika’da yer alan Fotodiox adındaki bir şirket geliştirdiği bir ürün sayesinde bu soruna çözüm getirdiklerini açıkladı.
Fotodiox firmasının geliştirdiği iPhone 5 kılıfı, fotoğraf çekerken beliren pembe ışığın oluşmasını engelliyor. Kılıfın tam olarak yaptığı şey ise, arka tarafta bulunan kameranın safir lensinin kenarlarını bir lastik parçası ile örtmek ve lense karşıdan gelen ışınların etrafa yayılmasını engellemek ve bu sayede daha iyi kalitede fotoğraflar çekmenizi sağlamak.
Aşağıda sağ tarafta CamHoodie olarak adlandırılan kılıfla çekilmiş fotoğrafa, sol tarafta ise normal şekilde çekilen fotoğrafa bakarak aradaki farkı görebilirsiniz.


Eğer gerçekten bu sorun canınızı sıkıyor ve çektiğiniz fotoğraflar hiç hoşunuza gitmiyor ise Fotodiox’in websitesi nden bu sorunun çözümü olan CamHoodie’i 24.95$ karşılığında sipariş edebilirsiniz.
Tabi bu yazımız Türkiye'de iPhone 5 çıkmadığı için havada kalıyor. Türkiye'ye gelince bu tür aksesuarları da buralardan bulmanız mümkün olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder