14 Kasım 2012 Çarşamba

NBA 2K13

NBA 2K serisi tartışmasız NBA oyunları içinde şu ana kadar yapılmış en iyi oyunlara sahip. Burada bütün NBA oyunlarından bahsediyorum. Özellikle konsol cephesinde şu anda gerçekten çok başarılı gidiyor 2K. Oyuna gelen yenilikler ile oyuncuların, özellikle spor oyunları severlerin gönlünü mest etmiş durumda.

2K11'de bulunan ve Micheal Jordan'ın hayatını anlatan mod, 2K12 ile my player olarak değiştirilmişti. Kendi oyuncumuzu çok geniş olmasa da, iyi tasarlanmış karakter ekranında yaratıp, kariyer basamaklarını bir bir tırmandığımız bu modda, NBA Draft’larında iyi bir takım tarafından keşfedilebiliyordunuz. Özellikle geçtiğimiz yıl daha iyi hale getirilen yapay zekaya karşı kariyer mücadelesi veriyoruz. Yaptığınız maçlardan sonra aldığınız SP puanları ile karakterinizi geliştirebilirsiniz.

Bunun yanında takım koçunuz ile ikili görüşmelere girebilirsiniz. Oyuna eklenen diğer bir özellik ise "Signature Skills" olmuş. FIFA ve PES’de bulunan oyuncunun kişisel özelliklerini belirten kartları hepiniz bilirsiniz. İşte tıpkı buna benzer bir sistem var. Diğer bir güzel özellik ise önceki oyunlarda da bulunan "Legend Trainin Camp". Gelen yenilik ile artık para verip oyuncunuza yetenek puanı kazandıramıyorsunuz. Kendiniz, hareketleriniz üzerinde çalışmalı ve geliştirmelisiniz.

Özellikle gamepad ile oyun oynamayı seven insanlar için kontroller gerçekten başarılı olmuş. Ancak klavye ile oyun oynayan insanlar biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Özellikle oyun içinde oyuncu seçme ve farklı hareketler yapmaya çalıştığınızda sorun yaşanabilir.



Ne kadar uzağa pas atacağınızı ve nasıl atacağınıza kadar belirleyebiliyor oluşunuz, oyun keyfini arttıran bir öğe. Özellikle her durumda oyuncunun smaç basamaması ya da turnikeye girememesi oyunda gerçekçiliği arttıran bir diğer öğe. Uzun pasların kolayca engellenebilmesi ya da her oyuncunun kolaylıkla üçlük atamaması gibi detaylar oyuna eğlence katan diğer özelliklerden. 

Gelelim oyun içi ambiyansa. Devre arası röportajlardan tutun da, transfer görüşmelerine kadar bir çok gerçekçilik öğesi bulunuyor oyunda. Yarattığınız oyuncunuzla bütünleşiyorsunuz resmen. Maç sırasındaki anlatımlar tam anlamıyla muhteşem olmuş. Yapılan yorumlar gerçekten sizi biraz olsun gülümsetecek cinsten. Devre aralarında çıkan ponpon kızlar ve dansları görülmeye değer olmasa da, bir basket oyunu oynamaktan çok izliyormuşsunuz havasına sokuyor sizi. Özellikle bu sene müziklerin Jay-Z tarafından yapılmış olması oyun için bir artı.

Bu sene rakibinin de kalmaması ile NBA severlerin oynayabileceği tek oyun 2K olmuş durumda. Ancak bu durumu EA gibi sömürmemişler. Sürekli daha iyi hale getiriyorlar 2K Sports oyunu. Bunun yanında özellikle grafik konusunda ben pek beğenmesem de, bir spor oyununda ne kadar grafik olması gerektiği tartışılacağından, çok önemli bir eksi değil. Karakter tasarımlarında, sadece önemli oyuncuların yüz tasarımlarının üstüne gidilmiş olması, yine büyük olmasa da, bir problem. Son olarak, benim gibi spor oyunlarından pek haz etmeyen biri için bile büyük keyif veren bir oyun olmayı başaran 2K13 için, rahatlıkla söyleyebilirim ki, oyunu alın ve oynayın. Arkadaşlarınız ile keyifli zamanlar geçireceğinizi garanti ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder