20 Kasım 2012 Salı

Youtube dan para kazanabileceginizi biliyormuydunuz

Merhaba arkadaşlar,sizlere youtube üzerinden nasıl adsense reklamlarımızı yayınlayıp para kazanacağınız onu anlatmaya çalışacağım.Uzun bir yazı olacak gibi görünüyor. Emin olduktan sonra bu konuyu açmaya karar verdim.Öncelikle bu işlemler için youtube ve adsense hesabına ihtiyaç vardır.Fakat youtube hesabınızın ve yüklediğinizi videoların size ait olması gerekmektedir.Resimli olarak anlatmaya başlayalım..

Güvenlik açısından kendimizi Amerika’da yaşıyor gibi gösterelim.Bunu yapmak çok kolay.İlk önce kendi kanalımıza gidelim.(http://www.youtube.com/karyotip)

Eğer bu işlemleri yapmazsanız “This feature is currently not available in your country ” uyarısını verir.

Sağ bileşende bulunan About Karyotip.com(Kanal adım) başlığı altında Edit yazına tıklayalım ve yaşadığımız yeri United States olarak güncelleyelim.




Youtube hesabımıza giriş yaptıktan sonra sayfanın en altındaki Creators & Partners ‘e tıklayalım.




Tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir sayfa gelicek Become a Partner sekmesine tıklayarak devam edelim.




Youtube ortaklık sistemi becerilerimizi geliştirmek için ve daha geniş kitlelere ulaşmak için üyeliği ücretsiz bir sistemdir.

Yukarıdaki metnin kısaca açıklaması bu Get Started diyelim ve devam edelim.




Video Manager veya Upload sayfalarınıza geldiğimizde aşağıdaki gibi bir uyarı geliyor.




Videolarınızla para kazanın ve hedef kitlenizi büyütün diyor.

Get Started diyelim.




özleşmeyi kabul edelim.

Sözleşmede gelirinizi arttırmak amacıyla kendi reklamlarınıza tıklamayacağınızı ve yukarıdaki koşulları kabul etmenizi söylüyor.




Artık videolarınızın altında Monetize sekmesi çıkıyor.

Youtube hesabınızdaki videoları seçip Monetize yani kazan diyelim.Burada dikkat etmemiz gerek çok önemli unsurlar var.Bu videoların telik hakkı içermemesi gerekiyor.Yani siz Suskunlar dizisinin oraya bir bölümünü,herhangi bir programın kesitini,oğlum bak git gibi komik videoları koyamazsınız.Videolar size ait olmalıdır.

Kendinizin hazırladığı videolar veya sizin söylediğiniz şarkılar(Justin Bieber.vs) benim hazırladığım wordpress nasıl kurulur gibi videolar.Bu kurallara uymazsanız youtube hesabınızı kapatır ve adsense hesabınız bile zarar görebilir.Yakın arkadaşım olan Burak Bayram’ın acun.com videolarını upload ettiği için dava dilekçesi geldiğini biliyorum.

Şimdi sona geliyoruz youtube hesabımızı Adsense hesabımıza bağlıyoruz.

Youtube>Settings yolunu takip edelim ve resmi takip edelim.




Monetization tıklayarak adsense hesabını tanımlayalım.




Resimdekileri takip ediyoruz ve işlemleri sonralandırıyoruz.Bu işlemleri yaptıktan sonra hesabınız incelenicek ve reklamlarınız videolarınızda görünmeye başlayacak.

sonuç;

örnek olarak göstereyim videolarımızın önünde ve sayfanın sağında artık reklamlar bunulacak ve para kazanacaksınız..

örnek link; http://www.youtube.com/watch?v=xZlHg9uNbSg

alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder