15 Kasım 2012 Perşembe

Gelaskins – iPhone’a T-Shirt Giydirin


iPhone’unuzu korumak için mutlaka sert ve ağır kılıflar kullanmak zorunda değilsiniz. Zarif bir çözüm olarak işte Gelaskins.
Gelaskins, iPhone ve iPod Touch’larınızın arka yüzü için koruyucu kaplama yüzeyler üreten bir firma. Aslında sadece bu cihazlar için değil,  PSP’lerden notebooklara kadar bir çok cihaz için kaplama üretiyorlar ama diğerleri tabii ki konumuzun dışında. iPhone ve iPod Touch için ürettikleri kaplamalar, sağlam vinyl bir malzemeden yapılıyor ve pek de ince değil. Cihazınızın arka yüzünün çizilmesini engelleyecek (ki her iPhone sahibinin bundan muzadir olduğunu biliyoruz) gayet kaliteli bir ürün.



enim iPhone’umda yukarıda görmüş olduğunuz, ismi ‘Steampunk’ olan kaplama takılı durumda. Uzun zaman sert kılıf kullanıp da Gelaskins kaplamalara ağzım sulanarak baktıktan sonra, sonunda bu ürüne geçmeye karar verdim. Cihazımın ön tarafında zaten şeffaf bir koruyucu var, o yüzden sadece arka yüz benim için dertti zaten. Fakat Gelaskin kaplaması uygulasanız bile, sert ve çevreleyici bir kılıf kullanmazsanız, cihazınız hala darbelere karşı dayanıklı değil. O yüzden de ayrıca deri bir taşıma kılıfı veya şeffaf bir çevreleyici kılıfla kullanmanız önerilir.



Gelaskins kaplaması uygulamak çok kolay. Hele de Invisible Shield tecrübemden sonra, oldukça rahat olduğunu söylemeliyim. Kaplamayı yapışık olduğu tabandan çıkardıktan sonra, kamera mercek deliğini ayarlayın ve aşağıya doğru bırakın yapışsın. Kaplamanın sağlam yapışması için biraz sizin de yardım etmeniz gerekli tabii. Sadece hafif kıvrılan kenarlarda minik büzüşmeler oluşabiliyor, oralara yumuşak uçlu bir nesne ile biraz baskı uygulamanız gerekebilir. Uyguladıktan sonra iPhone’unuzun nasıl karakter değiştirdiğini göreceksiniz. ‘H.R. Giger’, ‘Frank Miller’, ‘Philip Straub’, ‘MC Escher’ gibi ünlü sanatçı ve illüstratörlerin eserlerinin cihazınızda bir tablo gibi durmasını görmek büyük keyif.


Gelaskins size sadece arka kaplamalar sunmuyor. Ayrıca AppStore’dan ücretsiz indirebileceğiniz bir de wallpaper uygulamaları var. Sahip olduğunuz kaplamanın eş wallpaper’ını bu app sayesinde bedavaya indirebilir ve iPhone’a kurabilirsiniz. Eğer çok yaratıcı bir insansanız veya kendiniz bir sanatçıysanız da, Gelaskins’e başvurup tasarımlarınızın birer kaplamaya dönüştürülmesini önerebilirsiniz. Gelaskins ürünlerini ülkemizde bir çok yerde (Apple mağazaları, D&R mağazaları gibi) bulabilirsiniz. Ama bulduğunuz her mağazada her tasarım olmayabiliyor, o yüzden önce web sitesinden tüm tasarımlara bakıp, sonra Gelaskins avına çıkmanızı öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder