23 Kasım 2012 Cuma

Iphone Cihazlar Arasi Veri Aktarimi

Apple firması en son teknoloji ile donatılmış ürünü olan Iphone cep telefonları için Ios 6 güncellemesini piyasaya sürdükten sonra pek çok kullanıcı bu güncellemeyi yaparak yeni işletim sistemine geçti. 200 kadar yeni özellikle beraber gümbür gümbür gelen ios 6 güncellemesi ile Iphone cihazlar arası veri aktarımı oldukça kolay bir hale gelmiştir. Kısaca nasıl yapılacağına hep beraber bir göz atalım.




iphone-veri-atkrarimi
-          Öncelikle her işlemi en rahat şekilde yapabilmek için en güncel iTunes sürünü kullanmamız gerekir. Aksi takdirde bazı işlemlerde sıkıntılara neden olabiliyor.
-          Veri aktarımı işlemlerini genellikle güncelleme işlemlerinden önce yedek alınması (film, video, uygulama, müzik ve diğer bilgiler gibi ) ve güncellemeden sonra bu yedeklenen verilerin aktarılması şeklinde olmaktadır. Bu yedek alma işlemlerini en iyi şekilde yapabilmek için en güncel iTunes sürümünün bilgisayarımızda yüklü olması gerekmektedir.
-          İtunes dışında yedek alabilmek için Iphone 5 kullanıcılarına özel iCloud seçeneği de mevcuttur.
-          iTunes üzerinden veri aktarımı için Iphone cep telefonunuz ile bağlantı kurduktan sonra telefonunuzun “aygıtlar” bölümünden sağ tıklayıp “yedekle (backup) “ tuşuna basmamız gerekmektedir. Bu işlemden sonra yedekleme başlar ve dosyaların boyutuna göre bu süre değişebilir.
-          Yedek alma işlemi bittikten sonra Iphone üzerinde istediğimiz güncellemeleri yapabiliriz.
-          Güncelleme işlemleri de bittikten sonra yedek aldığımız menü üzerinden yine aynı adımları uygulayarak fakat bu sefer backup değil de “restore (yeniden yükle)” seçeneğini seçerek almış olduğumuz yedeği geri yükleyebiliriz.
Bunun dışında bazı programlar yardımıyla veri aktarımı yapmak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder