23 Kasım 2012 Cuma

iPhone Pil Süresi Nasil Uzatilir

iPhone’un en çok eleştirilen yönü şüphesiz ki pili, uygulamarın sık kullanımı,müzik ve video özelliği,devam çevrimiçi uygulamalar ve bunlarla beraberinde gelen iPhone’un şarjının çabuk bitme sorunuiPhone’da pil ömrü nasıl uzatılır herkese lazım olabilecek tarzda bir makale olduğunu düşünüyorum. Ve bu sayede iPhone çabuk pil bitme sorununu ortadan kaldırmayı düşünüyoruz..Bir gün dahi bitmeden iPhone’nuz şarja ihtiyaç duyabilir tabi ki devamlı şarjda tutamayacağımız için bu bize büyük problemler oluşturabilir.





1-  için ekran parlaklığı ayarı:

Ayarlar > Parlaklık > Çizgi üzerinde topu sağa ve ya sola çekerek size uygun parlaklığı ayarlayın, Aynı zamanda otomatik seçeneği ile iPhone ışığını ortamın ışığına  göre ayarlayabilirsiniz ve bu sayedeiPhone pil ömrünüzü uzatabilirsiniz,

2- tasarrufu için kablosuz bağlantı ayarları:

Ayarlar> Wifi > Kapat seçilmelidir,kablosuz internet kullanmak istediğinizde bağlantınızı açıp işinizi görebilirsiniz, bu şekilde bir yaklaşımla iPhone pil ömrünü uzatmış olursunuz.

3- iPhone pil tasarrufu için otomatik kilit ayarı :

Ayarlar>Genel>Otomatik Kilit Ayarları buradan 1 dakika yapmanızı öneririz.Bu ayar ekranınızın otomatik olarak karardığı özelliktir,bu süre uzun oldukça şarjınızın dayanma gücü de azalacaktır,bu ayarı da yapmanızda fayda var.

4-iPhone pil tasarrufu için bluetooth’u kapalı tutun.

Ayarlar>Genel>Bluetooth buradan kapatabilirsiniz iPhone ios6 özelliği gelmesiyle beraber bluetooth ile dosya transferine izin vermeye başladı daha önceden bu özellik sadece bluetooth kulaklıkla görüşme yapabilmek için kullanabilirdi, fakat kullanmadığımız zamanlarda açık durmasının bir yararı yoktu. Ios6 ile beraber hem güvenlik açısından hemde iPhone pil ömrü açısından kapalı tutmanızı öneririz.

5-iPhone pil tasarrufu için konum servislerini kapatın

Ayarlar>Genel>Konum Servisleri Kapat  bu servisler iPhone‘nun GPRS üzerinden konumunuzu bulmanızı sağlar bu sayede bir çok uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz,ama eğer işiniz yoksa ve ihtiyacınız bulunmuyorsa kapalı kalmasını sağlayıp nü büyük ölçüde etkileyen bir eylemi kapatmış olursunuz,en büyük tavsiyelerimizden bir tanesi budur.
Bütün bu işlemlerin hepsini ve ya sizin işinize gelen adımları izleyerek iPhone pil süresini uzatabilirsiniz,iPhone pil ömrü konusunda sıkıntınız kalmaz.
iPhone pil ömrü uzatmak hakkında videomuzu izle

Bir önceki yazımız olan iPhone Daha Çok Tercih Ediliyor başlıklı makalemizdeiPhone, iPhone 5 ve iPhone 5 satışları hakkında bilgiler verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder